Het is geen verplichting voor de preventiemedewerker om een training te volgen, dit wordt echter wel aangeraden indien de medewerker of werkgever onvoldoende kennis en vaardigheden heeft.

Wij bieden een praktische en interactieve training waarmee u een solide basis legt voor uw werkzaamheden als preventiemedewerker. De preventiemedewerker geeft belangrijke input aan de bedrijfsarts voor de preventie van verzuim. Op het gebied van preventie heeft de preventiemedewerker dus een zeer belangrijke taak. Het is daarom goed als de preventiemedewerker enige basiskennis heeft.

Inhoud: De opleiding is bedoeld om preventiemedewerkers de basis bij de brengen op het gebied van risico’s binnen uw organisatie en hem of haar bekend te maken met de rol van de preventiemedewerker.

Resultaat: Na deze training heeft de medewerker inzicht in de rol en positie van de preventiemedewerker, herkent de preventiemedewerker de gevaren binnen de organisatie, weet de preventiemedewerker hoe een RI&E uitgevoerd moet worden en weet hij of zij wat belangrijke aspecten zijn bij het opstellen van een plan van aanpak naar aanleiding van de RI&E.

Voor wie: De (beoogde) preventiemedewerker(s).

Aantal deelnemers: Op de trainingslocatie onbeperkt, de opleiding start meerdere keren per jaar.

Locatie: Zutphen of bij uw bedrijf

Kosten: Deze zijn afhankelijk van aantal deelnemers en de locatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.