‘Specialisten in arbeid en gezondheid’

In de basis gaat ArGon Groep ervan uit dat werken gezond is. Ziek zijn betekent niet automatisch verzuimen of arbeidsongeschiktheid. Wanneer medewerkers klachten hebben, zijn er vaak nog voldoende benutbare arbeidsmogelijkheden.  Dat is de visie van ArGon Groep en daarom zetten we hoog in op verzuim en re-integratie.

Iedere organisatie is uniek. ArGon Groep ziet verzuimbegeleiding dan ook als maatwerk. Wij staan u bij met training & advies en begeleiden u in het proces richting ‘eigen regie’. U bepaalt tot hoe ver u de eigen regie door wilt voeren. Ook hierin leveren wij maatwerk.

In alle gevallen zorgen wij voor de juiste deskundige op het juiste moment. ArGon Groep heeft aandacht voor duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. In onze providerboog vindt u een volledige overzicht van alle specialisten die u kunnen helpen bij uw verzuim en preventiebeleid.

Voor de uitvoering van uw verzuim- en preventiebeleid faciliteren wij:

 

Bij re-integratie wordt een medewerker begeleid naar eigen werk of passend werk binnen of buiten de eigen organisatie. Essentieel in onze aanpak is regelmatig contact tussen medewerker en leidinggevende, in alle fasen van het traject.

Ook binnen de re-integratie spoor 2 wordt door u als werkgever bepaalt welke fasen binnen de re-integratie u zelf regelt en welke door een specialist worden uitgevoerd. Schakelt u een specialist van ArGon Groep in, dan kunt u rekenen op een coachende rol van onze deskundigen.

Als u zelf regie wilt voeren in  spoor 2 kunnen wij u de volgende modules bieden: